Alleenstaande ouders die werken voor het minimumloon verdienen 28,50 euro meer dan wat ze zouden krijgen met een leefloon en uitkeringen, zei de N-VA
Werken loont soms te weinig in België. Daardoor kan niet werken de economisch rationele keuze lijken. Hoe bestrijd je die zogenaamde werkloosheids- en inactiviteitsval? vorige week op grond van eigen berekeningen. Ingetuigden twee alleenstaande moeders over hoe ze met een vierdaagse werkweek als bediende nauwelijks beter af zijn dan met een leefloon – wel integendeel, aldus een van de vrouwen.
Baert zelf is er een enthousiast pleitbezorger van. ‘Dat idee stond ook uitdrukkelijk in het Vlaamse regeerakkoord. Ik heb het ook sterk gepusht vanuit het Vlaams Economisch Relancecomité, waar ik in zit, maar het antwoord van de huidige Vlaamse regering was:. Het is administratief gewoon te ingewikkeld om sociale voordelen toe te kennen op grond van wat mensen verdienen. Maar dat is best een flauw excuus, hoor. In Nederland en in de Scandinavische landen zegt de computer “ja”.
Vincent Van Quickenborne zegt dat ‘maar liefst 2 op de 3 sociale voordelen vandaag zijn gekoppeld aan het statuut van de ontvanger. Dan mag het niet verbazen dat mensen aarzelen om op zoek te gaan naar werk, omdat ze dan in één klap het statuut en alle daaraan verbonden voordelen verliezen.’ Barbara Pas van het Vlaams Belang stelt voor om ‘zowel het statuut als het inkomen mee te nemen bij de toekenning van bijvoorbeeld het sociale energietarief. Wij pleiten ook voor de mogelijkheid om sociale tarieven maar gedeeltelijk toe te kennen. Hoe hoger het inkomen, hoe lager dan de korting.’Min of meer tegen, tenzij onder bepaalde voorwaarden, zijn alleen de PVDA en Groen. ‘Als je sociale tarieven koppelt aan inkomen, waar trek je dan de grens?’ vraagt Jos D’Haese zich af.
United States Latest News, United States Headlines
Similar News:You can also read news stories similar to this one that we have collected from other news sources.
‘Waarom middenveldorganisaties steeds sneller naar de rechtbank trekken’Van Woonzaak tot Kinderopvangzaak: deze samenwerkingsverbanden van Vlaamse middenveldorganisaties spannen juridische procedures aan tegenover de Vlaamse
Read more »
Bjorn (41) en Stijn (35) verpulveren barbecuerecord in teamverband: “Vooral ’s nachts was het lastig”Bjorn Van Schelvergem (41) van brasserie Goestink in Haaltert en Stijn Van den Steen (35) hebben samen het wereldrecord barbecue in teamverband verbroken.
Read more »
Stijn (26) en Arthur (22) eren grootvader met alcoholisch gemberbier: “Recept van 250 jaar oud”De Molse neven Arthur Verset en Stijn Van den Brande lanceren met Augist een gloednieuw verfrissend alcoholisch gingerbeer. Het is meteen een eerbetoon aan hun overleden grootvader August. “Als student vonden we gemberbier te duur, waardoor we zelf op zoek gingen naar recepten.
Read more »
Belle Perez blikt terug op ruzie met Stijn Meuris: “Achteraf gezien had hij gelijk”Toen ze in 2000 doorbrak met ‘Hello world’ was niet iedereen even positief voor Belle Perez (48). Op radiozender Joe vertelde ze hoe ze ruzie kreeg met een kritische journalist: Stijn Meuris (59). “Maar eigenlijk had hij gelijk.”
Read more »
Belle Perez blikt terug op ruzie met Stijn Meuris: “Achteraf gezien had hij gelijk”Toen ze in 2000 doorbrak met ‘Hello world’ was niet iedereen even positief voor Belle Perez (48). Op radiozender Joe vertelde ze hoe ze ruzie kreeg met een kritische journalist: Stijn Meuris (59). “Maar eigenlijk had hij gelijk.”
Read more »
Stijn en Loes verhuizen naar een cohousingproject: “We experimenteren met onze eigen mini-samenleving”Stijn Roovers en Loes Verhaeghe droomden al lang van cohousen. Na de geboorte van zoontjes August en Otis vonden ze hun ‘dorp’ in Vosberg, een project met 29 gezinnen. “Vier keer per jaar doen we een harmoniesessie: dan krijgt iedereen de kans om frustraties te ventileren.
Read more »