Op veel plekken is sekswerk vanuit huis verboden. Op sommige plekken is er overlast.
Gemeenten en politie stuiten honderden keren per jaar op illegale prostitutie, blijkt uit een rondgang van de NOS en regionale omroepen. In veruit de meeste gevallen treffen ze sekswerkers aan in woningen, maar soms ook in hotels, massagesalons of op vakantieparken. Ruim 150 ondervraagde gemeenten constateerden de afgelopen vijf jaar meer dan 2700 keer sekswerk op plekken waar dat volgens de lokale regels niet mag. In veel gemeenten is sekswerk vanuit huis verboden.
Volgens Tilburg is de overlast van prostitutie verwaarloosbaar in vergelijking met meldingen over studentenoverlast of rondslingerend afval. Rodney Haan, adviseur sekswerkbeleid bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, vindt het aantal keren dat gemeenten illegale prostitutie aantreffen niet zorgwekkend. 'Ik ben ervan overtuigd dat er veel meer sekswerk plaatsvindt dan uit de cijfers blijkt', zegt hij. Hij schat dat er zo'n 15.
United States Latest News, United States Headlines
Similar News:You can also read news stories similar to this one that we have collected from other news sources.
Stand.nl: 'Gemeenten moeten zelf flitspalen kunnen plaatsen'Het is druk op de weg en het aantal incidenten neemt toe. De vier grote Nederlandse gemeenten, de G4, maken zich grote zorgen en willen de verkeersveiligheid in hun stad verbeteren door het plaatsen van 'eigen' flitspalen. De verkeersveiligheid is nu nog landelijk geregeld. Het boetegeld zou naar een verkeersveiligheidsfonds moeten.
Read more »
Gemeenten willen zelf flitspalen kunnen plaatsen: 'Handhaving verkeer móét aangepakt worden'Gemeenten willen zelf kunnen bepalen of er flitspalen geplaatst worden, om er zo voor te zorgen dat er minder verkeersongevallen zijn. Maar critici vragen zich af of het een manier is van de gemeente om er geld aan te verdienen, bijvoorbeeld door het uitbesteden aan een derde partij. 'Een derde van de ongelukken komt door veel te snel rijden.
Read more »
Minder straatverlichting in gemeenten leidt tot spanning tussen duurzaamheid en veiligheidOm energiekosten te besparen en lichtvervuiling tegen te gaan, willen verschillende gemeenten minder straatverlichting. Maar daar is niet iedereen even blij mee. 'Lichten zomaar uitdoen is geen goed idee. Het draagt niet bij aan onze sociale veiligheid.
Read more »
Gemeenten kunnen bijna niet anders dan in 2026 fors te bezuinigenDe meeste Brabantse gemeenten dreigen het financieel moeilijk te krijgen doordat de rijksoverheid hen vanaf 2026 veel minder geld geeft om hun taken uit te voeren.
Read more »
Gemeenten kunnen bijna niet anders dan in 2026 fors bezuinigenDe meeste Brabantse gemeenten dreigen het financieel moeilijk te krijgen doordat de rijksoverheid hen vanaf 2026 veel minder geld geeft om hun taken uit te voeren.
Read more »
Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeentenMet het onderbrengen van statushouders in hotels hoopt het COA de druk op de asielzoekerscentra te verminderen.
Read more »