Boswachter Frans Kapteijns deelt wekelijks zijn kennis van de natuur op de radio. Luisteraars kunnen vragen insturen via [email protected]. Dit keer besteedt hij aandacht aan onder meer een kleine watersalamander, een pootloze hagedis, de hazelworm, een fluweelwesp en twee parende tijgernaaktslakken.
Wachten op privacy instellingen...Marie-Louise Weijters maakte tijdens haar wandeling een heel bijzondere foto. Als je goed kijkt, zie je twee vlinders. Ze heeft de paring van het klein geaderd witje vastgelegd. De kans dat je daar nog zo’n parend koppel kunt tegenkomen, is heel reëel. De vrouwtjes moeten namelijk meerdere keren paren om voldoende bevruchte eitjes af te zetten.
Jan Spierings heeft een vogelkastje waarin hommels nestelden. Volgens zijn schrijven zijn de hommels verdwenen Hij vraagt zich af wat hij nu moet doen. Mijn tip: het nestkastje meteen leegruimen en goed schoonmaken. Het beste kan Jan dit doen met groene zeep. Als het nestkastje schoon is, kan hij het terughangen. Wie weet komen er dan vogels in. Koolmezen en pimpelmezen broeden in principe een of twee keer per jaar, maar soms hebben ze drie legsels.
twee tijgernaaktslakken, om elkaar heen krullen. Daarnaast zie je dat de mannelijke witte geslachtsdelen, de penissen, ook om elkaar heen draaien. Deze penissen komen feitelijk uit de zijkant van hun hoofden. Wist je trouwens dat de lengte van een volledig uitgerolde penis van een naaktslak vier tot vijf keer langer is dan de slak zelf? Door die beide penissen om elkaar heen te draaien, wisselen ze een zaadpakketje uit waarna zij zichzelf bevruchten.
Op de foto die ik kreeg van Dora de Wolf zie je een heel mooie vlinder met wit als basiskleur en heel veel zwarte vlekken of stippen. Opvallend zijn de zes zwarte vlekken op het borststuk. De naam van deze vlinder is gestippelde houtvlinder. Deze vlinder is een nachtvlinder en behoort tot de familie van de houtboorders. Rupsen van deze gestippelde houtvlinder boren zich in takken of stammen van jonge bomen en leven daar dan twee tot drie jaar.
Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een peelgids van Staatsbosbeheer, allerlei leuke opdrachtjes doen in de natuur. Actief, informatief en ook een beetje creatief. De tocht is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.
United States Latest News, United States Headlines
Similar News:You can also read news stories similar to this one that we have collected from other news sources.
Het insectenseizoen lijkt begonnen, boswachter Frans legt uitBoswachter Frans Kapteijns deelt wekelijks zijn kennis van de natuur op de radio. Luisteraars kunnen vragen insturen via stuifmailomroepbrabant.nl. Dit keer besteedt hij aandacht aan onder meer vlinders, naaktslakken en vliegende mieren.
Read more »
Het beestjesseizoen is weer begonnen, boswachter Frans legt uitBoswachter Frans Kapteijns deelt wekelijks zijn kennis van de natuur op de radio. Luisteraars kunnen vragen insturen via stuifmailomroepbrabant.nl. Dit keer besteedt hij aandacht aan onder meer vlinders, naaktslakken en vliegende mieren.
Read more »
Tekenbeetseizoen van start, boswachter Frans geeft spoedcursus tekentheorieIn de komende weken worden waarschijnlijk meer mensen dan anders gebeten door teken. Het hoogtepunt van het tekenbeetseizoen valt precies tegelijk met het begin van de zomervakantie. Maar hoe slaan deze beestjes toe en wat moet je er tegen doen? Boswachter Frans Kapteijns deelt zijn tekentips.
Read more »
Meer tekenbeten dan ooit verwacht, boswachter Frans geeft tips tegen tekenIn de komende weken worden waarschijnlijk meer mensen dan anders gebeten door teken. Het hoogtepunt van het tekenbeetseizoen valt precies tegelijk met het begin van de zomervakantie. Maar hoe slaan deze beestjes toe en wat moet je er tegen doen? Boswachter Frans Kapteijns deelt zijn tekentips.
Read more »
Deze 20 Eredivisie-spelers zijn deze zomer transfervrij op te halenNiet alle clubs in het Nederlandse betaald voetbal hebben deze zomer de mogelijkheid om met tonnen of miljoenen te smijten. Een transfervrije aankoop kan mogelijk uitkomst bieden. Voetbalzone zet 20 Eredivisie-spelers die sinds deze week zonder club zitten op een rij.
Read more »
Boswachter redt zes reekalfjes van gruweldood: 'Mooi en dankbaar werk'Het is een dramatisch gezicht. Jonge reekalfjes die, verborgen in het hoge gras, in deze periode zwaargewond raken door landbouwmachines. Om te voorkomen dat dit gebeurt, trekt boswachter Erik de Jonge ieder jaar rond deze tijd natuurgebied Brabantse Wal in om de dieren op te sporen en in veiligheid te brengen.
Read more »